perjantai 21. syyskuuta 2012

Kikherne-parsakaalipasta

Parsakaali ja kikherne ovat mielestäni hyvä yhdistelmä. Niistä saa esimerkiksi helpon ja kevyen kasvispastan, johon chili, curry ja hunaja tuovat mukavasti ytyä. Nappasin tämän nopean ohjeen Ruokalan sivuilta kun tarvitsi nimenomaan pikaisen ja täyttävän ruuan. Itse tein tämän tavallisella ruokakermalla, mutta herkullista siitä tulee varmasti myös kookoskerman kanssa, kuten alkuperäisessä ohjeessa.

Kikherne-parsakaalipasta

2  rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 tl kuivattua chiliä  
2 tl currya
1 parsakaali nuppuina
suolaa
2 tl hunajaa
2 dl ruokakermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl kypsiä kikherneitä
pastaa
hienonnettua basilikaa tai korianteria

Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota öljyssä sipulit, mausteet ja parsakaali. Mausta suolalla ja sekoita joukkoon kerma, sitruunamehu ja kikherneet. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes parsakaali on kypsää. Keitä pasta pakkausohjeen mukaan. Sekoita kypsä pasta kastikkeen joukkoon ja tarkista ruuan maku. Viimeistele annos hienonnetulla basilikalla tai korianterilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti