keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Hunaja hellii talven kuivattamaa ihoa

Saunahunaja lienee lähes kaikille tuttu tuote: iholle levitetty hunaja kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Mutta tietysti hunajaa voi käyttää kauneudenhoitoon myös muualla kuin saunassa.

Kasvoille voi levittää pelkkää hunajaa ja pestä sen pois noin parinkymmenen minuutin päästä. Lisätehoa naamioon saa kuitenkin sekoittamalla mukaan myös muita ihoa hoitavia ainesosia: maustamatonta jogurttia, yrttejä, kauraa tai banaania.

Kasvonaamon aineksia: hunajaa, täysjyväkauraa
(myös murskatut hiutaleet käyvät) ja kuivattuja kamomillankukkia.
Seos sekoitellaan morttelissa ja lisätään tilkka vetta tai jogurttia.
(Kuva: Mari Kokkonen)

Mahtavaa, kun kosmetiikkaa voisi jopa syödä ja ainekset löytyvät keittiön puolelta! Samalla vähenee ympäristön kemikaalikuorma.

Minä pääsin eilen testaamaan asiantuntevassa opetuksessa, miten tehdään naamio hunajasta, kaurasta ja kuivatusta kamomillasta. Seokseen lisättiin myös tilkka vettä.

Naamion teki Livian ammattiopiston lehtori Taina Kummunsalo. Hän myös opettaa luonnonkosmetiikan valmistamista. Joitakin tuotteita tehdään oppilaitoksessa myös myyntiin asti.

Heti ensitestillä vakuutuin pihkavoiteesta, sillä suupielessäni on ollut useamman päivän ikävä, pieni haavauma. Voide, joka sisältää mm. pihkaa ja mehiläisvahaa, auttoi nirhaumaan heti.

Tuorlan pihkasalva sisältää myös mehiläisvahaa.
(Kuva: Mari Kokkonen)
Mutta kannattaa olla tarkkana, jos kosmetiikkatuote mainostaa hunajaa yhtenä ainesosana. Monen ison kosmetiikkavalmistajan tuotteissa hunajaa on vain sen verran, että voidaan luoda mielikuvia, joille ei todellisuudessa ole pohjaa. Tällaisia ovat esimerkiksi hiusvärit, kuten toimittaja Tiina Lundell kirjoittaa.

Minä lopetin hiusvärien käytön muutama vuosi sitten. Videolla saa ihailla tätä luonnonväristä tukkaani, meikittömiä kasvojani, hunajanaamion levittelyä ja ohjeita naamion tekemiseen. Fiksumpi tyyppi olisi sitonut hiukset pois otsaltaan,  mutta varmasti tämä seos ei vahingoittanut hiussuortuvianiakaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti