perjantai 24. helmikuuta 2017

Mehiläisteko 8: Tee laskiaispulla hunajalla

Mantelimassa vai hillo? Ei tarvitse laittaa kumpaakaan, kun laskiaispullan väliin laittaa mahtavaa, pehmeää hunajaa. Myös pullataikinan voi hyvin tehdä vaihtamalla sokerin hunajaan. Tämä resepti on myös maidoton ja munaton.

Laskiaispulla hunajalla n. 20 kpl (munaton, maidoton)

  • 2,5 dl soija- tai kaurajuomaa
  • 25 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,7 dl pehmeää, suomalaista hunajaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 75 g maidotonta, leivontaan sopivaa kasvimargariinia (esimerkiksi sininen Keiju)
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • voiteluun vesi-sokeriseosta, päälle raesokeria
Pullien väliin
  • pehmeää hunajaa
  • kaura- tai soijavispiä
  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja murenna sen sekaan hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se pieneen jauhomäärään ja lisää 40-asteiseen nesteeseen.
  2. Lisää suola, hunaja, kardemumma, osa vehnäjauhoista sekä pehmeä margariini.
  3. Lisää taikinaan jauhoja ja vaivaa taikinaa käsin niin kauan, että taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Toki voit tehdä pullataikinan myös monitoimikoneen vaivaustoiminnoilla.
  4. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia vedottomassa paikassa.
  5. Leivo taikina pulliksi haluamallasi tavalla ja anna pullien kohota. Voitele vesi-sokeriseoksella ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteessa 8-10 minuuttia tai kunnes pullat ovat saaneet kauniin värin.
  6. Kun pullat ovat jäähtyneet, leikkaa pala yläosaa pois. Laita pullapalojen väliin lusikallinen pehmeää, kotimaista hunajaa ja hyvin vatkattua kaura- tai soijavispiä.


Sata mehiläistekoa on SML:n 100-vuotisjuhlavuoden kampanja. Sata mehiläistekoa jakaa erilaisia vinkkejä mehiläisten ja muiden pölyttäjien tukemiseen sekä lisää tietoa hunajasta, pölyttäjistä, kasveista ja pölyttäjien merkityksestä ruoantuotannolle. Sata mehiläistekoa julkistetaan Hunajalla höystettyä -blogissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti