maanantai 4. helmikuuta 2013

Intialainen Aloo raita ja naan-leipä

Ei ihan perinteinen perunasalaatti, mutta sen intialainen serkku. Intialaisia ruokaohjeita on ollut monen lehden palstoilla viime aikoina, ne ovatkin monen makuun - kokeilinpa siis minäkin. Intialaisessa ruokakulttuurissa käytetään paljon hunajaa ja se antaakin hyvän kontrastin joskus hyvinkin tuliseen ruokaan.

Tämä Aloo raita on hyvin yksinkertainen valmistaa. Jogurtin sekaan hiukan hunajaa, mausteita ja korianteria... Tarjoa perunoita jogurttikastikkeessa lisukkeena tai pääruokana esimerkiksi intialaistyyppisten lihapullien ja naan-leivän kera, kuten minä tein. Helppoa kuin heinänteko ja omalle seurueelle tämä upposi ihan tällaisenaan. Jogurttikastiketta kannattaa mielestäni tehdä suosiolla reilu kerta-annos, koska se on herkullista ja loppuu helposti kesken!

Intialainen Aloo Raita

  • 8 perunaa (kiinteitä!)
  • 1 sipuli 
Kastikkeeseen:
  • 3 dl turkkilaista jogurttia
  • puolen limen mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl juustokuminaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • tuoretta korianteria
  • (chiliä)

Keitä perunat kypsiksi. Sekoita sillä välin kastikkeen ainekset, silppua joukkoon korianteria ja tarkista maku. Kuori perunat kuumina ja viipaloi ne suuriksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Laita perunat, sipuli ja kastike kerroksittain kulhoon. Ripota päälle chiliä maun mukaan sekä tuoretta korianteria. Tarjoile aloo raitaa esim. lisäkesalaattina ja naan-leivän kanssa.

Naan-leipä

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 pss kuivahiiva
  • 1 rkl hunajaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voisulaa taikinaan
  • voisulaa leipien voiteluun
Sekoita maito ja jogurtti ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva joukkoon. Lisää suola, jauhot ja hunaja. Alusta jauhot joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota 45-60 minuuttia. Leivo taikinasta pitkiä, ohuita leipiä. Paista 250 asteessa 4-5 minuuttia. Voitele tuoreet leivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti