maanantai 25. maaliskuuta 2013

Limepiiras sopii pääsiäispöytään

Sunnuntaina luonani kävi tuttuja pikkuvirpojia vanhempineen. Tein kahvipöytään makeaksi herkuksi limepiirakan. Sehän sopii makunsa ja  värinsä puolesta erinomaisesti pääsiäispöydän jälkiruuaksi, jos haluaa vaihtelua perinteiselle pashalle tai mämmille. Kakun voi koristella limeviipaleilla tai vaikkapa raastetulla limen kuorella. Laitoin myös pinnalle hiukan hunajaa tuomaan eloa kakun pintaan.

Limepiiras

Pohja:
1 paketti digestive-keksejä
100 g sulatettua voita

Täyte:
4-5 limeä (1 dl puristettua mehua)
1 prk maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
3 rkl hunajaa
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
4 rkl vettä

Murskaa keksit esim. tehosekoittimella hienoksi murskaksi. Sekoita joukkoon voisula ja levitä seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita maitorahka siihen. Vatkaa joukkoon puristettu limemehu, hunaja ja vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja lisää sulata liivatelehdet siihen. Lisää kermaseoksen joukkoon.

Levitä täyte keksipohjan päälle. Laita kylmään jähmettymään pariksi tunniksi. Voit koristella valmiin kakun limellä, hunajalla tai vaikkapa suklaamuruilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti