maanantai 11. marraskuuta 2013

Mehiläishoidon peruskurssit järjestetään talvella

Oletko suunnitellut mehiläishoidon aloittamista? Nyt kannattaa ryhtyä tarkkailemaan kansalais- ja työväenopistojen kurssitarjontaa, sillä uudet kurssit käynnistyvät yleensä tammi-maaliskuussa. Kursseistaan ilmoitellaan myös liittomme nettisivuilla.

Opistot järjestävät kursseja yhdessä Mehiläishoitajain Liiton paikallisyhdistysten kanssa.

Kursseilla käydään läpi mehiläishoidon ja hunajantuotannon perusteet: mitä mehiläishoito vaatii, millainen on mehiläisten vuosi, kuinka tauteja torjutaan, mikä on pölytyksen hyöty ja miten hunaja saadaan purkkeihin. Kursseihin voi liittyä myös vierailuja mehiläispesillä.

Kurssin jälkeen voi hankkia omat mehiläispesät. Aloittajalle suositellaan kahden tai kolmen pesän hankintaa. Yhden pesän hinta on noin 350 euroa. Lisäkustannuksia kertyy erilaisista mehiläishoidon varusteista.

Millaista se aloittelevan mehiläisharrastajan arki sitten on? Onneksi on blogeja, joista voi lukea ja katsoa kuvia tuoreista mehiläisintoilijoista. Tänä vuonna harrastuksen tosissaan aloittaneita ovat ainakin Pikku emännän mehiläisblogi, Jonin ja Kaisan mehiläistenhoitoblogi, Mehiläispäiväkirja ja WannaBee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti