torstai 22. toukokuuta 2014

Hunajaisesti hempeilevät häät

Kuva: Megan Rosenbloom / Flickr
Sata Suloista Suudelmaa -blogissa kerrotaan, miten rakentuvat häät, joiden teemana hunaja. Kirjoittaja eli morsian nimeltä Liina kertoi viime kesän tekstissään häiden teeman päättämisestä. Nyt elokuisten häiden järjestelyt ovat edenneet jo pitkälle.

Häihin on askarreltu mehiläisvahalla koristeltuja hääkarkkien kuoria, suunniteltu häihin sopivia kutsuja, mietitty hunajakosmetiikkaa, päätetty kiitoslahjaksi vieraille hunajapurkit ja valettu mehiläisvahakynttilöitä. Kaiken tämän lisäksi morsian on tietysti suunnitellut paljon muutakin.

Tsemppiä sinne häävalmisteluihin: mielenkiinnolla odotan, millaisilta häät lopulta näyttävät!

Itsehän kerroin jo pari vuotta sitten, että omat häät on vietetty, mutta valitettavasti en tajunnut edes lahjoa vieraita hunajalla.

Häät, hunaja ja mehiläiset sopivat tietysti hienosti yhteen: ei pelkästään hunajaisen makeuden ja honey-sanan merkityksen vuoksi, vaan symboliikan ja tarinoiden vuoksi (kuten esimerkiksi uskomukset siitä, että hunaja auttaisi tulemaan raskaaksi tai parantaisi potenssia).

Ja kuten häitä miettivät ovat huomanneet, niin hunajan ja muiden mehiläistuotteiden tai mehiläisiin liittyvien aiheiden ympärille on helppo rakentaa koko juhlan teema. Värit, muodot, materiaalit ja tuoksut: mehiläisten elämä tarjoaa paljon ammennettavaa. 

Innokkaimmat tietysti menevät naimisin mehiläispesien lähellä!
Kuva: Tatiana Gulenkina Photography
MK Cambell / Flickr


Kuva: acroamatic / Flickr


Kuva: sonson / Flickr

Kuva: Andrew Malone / Flickr


PS.Tänä aamuna Mehiläishoitajain Liiton puheenjohtaja Janne Leimi kertoi mehiläishoidon arjesta MTV3:n ohjelmassa. Kyseisen pätkän voi katsoa myös netissä. Mukana surraa tietysti myös mehiläisiä!


1 kommentti:

  1. :) Häävalmistelut ovat hyvällä mallilla. Loppuviikosta julkaisen blogissa kuvat kutsuista.

    VastaaPoista