torstai 6. elokuuta 2015

Tarhaaja Paula Keinänen haastattelussa: "Nuoruuden toive omista mehiläisistä toteutui"

Viime vuosina on yhä useammat uuden mehiläistarhaajat olleet naisia, ja myös tarhaajien keski-ikä on laskussa. Yksi tuore tarhaaja on kuopiolainen Paula Keinänen, jonka luona vierailin heinäkuussa.

Keinänen kiinnostui mehiläisistä jo nuorena, mutta omat, ensimmäiset mehiläispesänsä hän hankki vasta viime vuonna. Tavoitteena on kasvattaa tarhausta niin, että siitä tulisi sivuansio ja kesätyö perheen kolmelle lapselle.

Työterveyslääkärinä päätyönään toimiva Keinänen opiskelee nyt myös mehiläistarhaajan ammattitutkintoa. Lääkärikoulutus antaa hyvän pohjan erikoistua mehiläispuolella hieman erikoisempiin osa-alueisiin: Keinästä nimittäin kiinnostaa mehiläisten keinosiemennys (kyllä, luit oikein: mehiläisiäkin voi keinosiementää).

Videolta kuuluu lisää Paula Keinäsen mietteitä  ja näkee, miten Keinänen touhuili pesillä viisivuotiaan tyttärensä kanssa.

Videon lopussa vilahtaa myös vaa'alla varustettu mehiläispesä. Tarhaaja voi näin seurata pesän painon muutosta eli kun paino nousee, niin kertyy hunajasatoa. Useilla tarhaajilla on myös SML:n vaakapesiä, joiden tilannetta voi seurata netin kautta. Vaakapesien avulla saadaan alustavaa tietoa koko maan hunajasadon kehittymisestä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti