keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Hunaja hellii kasvohoidossa

Hunaja on tuttu raaka-aine kauneudenhoidossa ja kosmetiikassa. Sitä käytetään mm. voiteissa tai saippuoissa. Kertovathan tarinat jo kauniin Kleopatran kylpeneen maidossa ja hunajassa. Hunajalla onkin monia ihon hyvinvointia edistäviä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erinomaisen tuotteen myös ammattikosmetologiassa.

Hunaja on kaikille aisteille, Heidi Korpinen sanoo.
Juttelin Kauneuskeidas Heidi K:n kosmetologin Heidi Korpisen kanssa hunajan käytöstä kasvohoidoissa. Hän kerto, että hunajahoito heleyttää ja kirkastaa ihoa. "Hunaja tuo elinvoimaa. Se kosteuttaa, pehmentää ja ravitsee. Lisäksi hunaja vilkastuttaa solujen uusiutumista." Hunaja sopiikin ihonhoitoon kaikille ihotyypeille. Ja sopii hunaja muuhunkin kuin kasvoille. Hunajasta tehty jalkahoito on hyvä ja virkistävä kesähoito, etenkin jos jalat ovat herkkiä turpoamaan.

Koska hunajainen kasvohoito kuulosti niin houkuttelevalta, pakkohan minunkin oli sellaista kokeilla. Kyllä kannattikin -  iho tuntui ihanan pehmeältä ja terveeltä jälkikäteen. Hoitoon kuului ihonpuhdistuksen lisäksi hunaja-sokerikuorinta, hunajainen happivoide sekä kosteuttava hunajamousse-naamio. Hunaja-sokerikuorinta poistaa nesteitä ja kuorii kuollutta ihosolua pois iholta. Hunajaisen sokerikuorinnan voi tehdä helposti myös kotona sekoittamalla hunajaan sokeria. Hoidossa käytetyt hunajainen happivoide ja mousse sen sijaan kosteuttaa ja ravitsee ihoa. 

Hunajaisessa kasvohoidossa oli myös se ihana tekijä, että tuotteet tuoksuivat niin hyville. Korpinen kertookin, että tämä hoito on kaikille aisteille, sillä asiakas saa vaikka maistella hunajaa jos tahtoo!

Kotimainen luonnon raaka-aine


On harmi, ettei suuremmilla suomalaisilla kosmetiikkavalmistajilla ole hunajaa tuotesarjoissaan. Toki hunajaa löytyy pieniltä valmistajilta ja luonnonkosmetiikasta, esim. Mellikseltä. Kyselin asiaa mm. Lumenelta, mutta heilläkään ei hunajaa tällä hetkellä tuotteissaan ole, vaikka joitain kausikokeiluja on ollutkin. Luonnon raaka-aineet ovat nyt kovassa huudossa kuluttajien kesken, ja esim. marjoja käytetään hyvinkin paljon. Kauneuskeidas Heidi K:n liikkeessä käytetään hunajahoidoissa ranskalaista Bernard Cassieren kosmetiikkasarjaa

Ei muuta kuin hunajaisia kasvohoitoja tekemään myös kotikonstein. Kesällä jo aurinko on riittävä syy pitää ihosta hyvä huoli. Ja vaikka ihonhoito voisi mökillä ollessaan tuntua vaivalloiselta, kannattaa sen eteen nähdä vaivaa, Korpinen muistuttaa.

Helppo hunaja-sokerikuorinta

 

2 rkl hunajaa
1 tl sokeria

Sekoita sokeri hunajaan. Levitä seos puhdistetulle iholle kevyin pyörivin liikkein, kunnes sokeri on sulanut. Sokeri poistaa nesteitä hunajan kosteuttaessa kasvoja. Huuhdo hunaja pois vedellä kuorinnan jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti