perjantai 29. kesäkuuta 2012

Mansikkaa ja valkosuklaavaahtoaMansikkasato on ollut myöhässä tavanomaisesta kylmän sään vuoksi. Avomaan mansikoita ei vielä valitettavasti saa, mutta harson alla kasvatettuja marjoja on jo kaupan. Eilen ostin torilta kesän ensimmäisen rasian (ja tänä aamuna jo toisen..) ja kylläpä oli hyvää! 

Hunaja sopii mansikoiden kanssa erinomaisesti yhteen. Sitä voi käyttää mm. mansikkaleivonnaisissa, mutta myös hilloissa ja säilönnässä. Tulen myöhemmin kirjoittamaan lisää hunajan käytöstä säilönnässä, kunhan päästään poimimaan marjoja. Vielä ei nimittäin mansikkapelloille päästä: Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitosta kerrotaan, että itsepoimijat pääsevät tositoimiin arviolta heinäkuun toisella viikolla. Koko maassa mansikkasato on jopa puolitoista viikkoa myöhässä normaalista. Hedelmän- ja  marjanviljelijäin liitosta kuitenkin uskotaan, että sato tulee olemaan kaikesta huolimatta hyvä, viime vuoden tasolla.

Tein mansikoiden kanssa valkosuklaavaahtoa. Tässä on nopea ja helppo herkku viikonlopulle.

Valkosuklaavaahto (neljälle)

150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa
1-2 rkl juoksevaa hunajaa

Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä hieman. Vaahdota kerma ja lisää maitorahka sekä hunaja. Lisää valkosuklaa joukkoon. 

Herkuttele mansikoiden kanssa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti