torstai 31. heinäkuuta 2014

Rooibos-jäätee viilentää hellepäivänä

Kylmää juotavaa, kiitos! Näin helleaikaan olen kaivannut vaihtoehtoja juomiin. Siksi kokeilin, miltä maistuisi maustetusta rooiboksesta tehty jäätee.

Ihmisten mieltymykset sen suhteen, miten makeaa juomien pitäisi olla, vaihtelevat suuresti. Siksi kannattaa ensin laittaa hunajaa hieman varovaisemmin, maistaa ja sitten lisäillä.

Minulla oli käytössä vaniljalla maustettuja rooibos-teepusseja, mutta tietysti voi kokeilla myös maustamattomia versioita ja lisätä mukaan esimerkiksi tuoretta minttua. Vesi + mehu -yhdistelmän sijaan voi testata vaikkapa tuoremehua.

Koska olen aloittelija näissä jääteetouhuissa, niin kommenttiosastolle saa tietysti jakaa lisää vinkkejä.

Rooibos-jäätee


5 dl vahvaa, maustettu rooibosta (käytin kolme pussia Lidlistä ostettua, vaniljalla maustettua rooibosta)
5 dl vettä
n. 0,5 d limemehua (käytin valmista kaupan tiivistettä, myös vastaava sitruunamehu oletettavasti sopii hyvin)
n. 2 - 3 rkl hunajaa (tai oman maun mukaan)
jääpaloja
appelsiinia tai muita hedelmiä tarjoiluun

Valmista rooibos-juoma. Lisää kylmää vettä. Sekoita jäähtyneeseen juomaan hunaja, maista ja makeuta tarvittaessa lisää. Jäähdytä jääkaapissa.
Tarjoiluhetkellä lisää jääpalat ja appelsiiniviipaleet.

2 kommenttia:

  1. Jääteetä on valmistunut tällä viikolla pari litraa per päivä. Oma käytäntöni on laittaa pakastelokeroon kahteen pakasterasiaan vettä jäätymään. Kun valmista niin vedenkeittimeen litra vettä. Kannun pohjalle 3-5 teepussia (Yrtti-infuusiot toimivat hyvin, Lidlin punaisista marjoista kesän paras). Päälle kiehahtanut vesi, ongitaan pussit pois kun ohjearvot täyttyneet. Sitten makeutusta mielen mukaan ja lopuksi kaksi isoa jääpalaa perään. Kun sulaneet eli kannu viilennyt, voi laittaa jääkaappiin, jossa minulla ainakin säilyy tarjoilulämpötilassa eikä kaipaa lisää jäätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pakasterasiassa veden jäädytys etukäteen onkin tosi hyvä vinkki, pitää ottaa käyttöön! Ja testata myös muita makuja. Kiitos!

      Poista