keskiviikko 6. elokuuta 2014

Helppo herkku: viinimarjoja, jogurttia ja hunajaa

Tuoreita viinimarjoja, pehmeää hunajaa ja turkkilaista jogurttia: muuta ei tarvita nopeaan iltapalaan. Ainesosien määrää ja laatua voi vaihdella oman makunsa mukaan, ja tietysti mukaan voi upottaa vaikka pähkinärouhetta, jos se maistuu.

Marjoilla ja mehiläisillä on tietysti vankka yhteys. Esimerkiksi kuvassa näkyvät punaherukat hyötyvät suuresti onnistuneesta hyönteispölytyksestä. Marjapuskien lähellä olevat mehiläispesät takaavat siis sekä laadullisesti että määrällisesti hyvää satoa.

Muun muassa tästä aiheesta kertoo videolla mehiläistarhaaja Heikki Härkönen Polvijärveltä. Hän hankki mehiläiset aikoinaan nimenomaan marjanviljelyn tueksi.


Koska itselläni ei ole pihaa eikä marjapuskia, niin suuren osan marjoista ostan valmiiksi poimittuina.

Tällä kertaa ostin herukat Helsingin kauppatorilta erään vanhan miehen veneestä lauantaina. Hän myi samalla myös mm. perunaa ja kukkakimppuja.

Kun olin laittanut kukkaset pyöräni etukoriin, niin paikalle lenteli mehiläinen tutkimaan ostokseni. Annoin tyypin tarkistaa ruiskaunokit rauhassa ja vasta sitten jatkoin matkaani. Vaikka mehiläispesiä on Helsingin keskustassa, niin näin läheltä ei joka päivä pääse mehiläisiä havainnoimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti