Jenzerin makkarat olivat ihan toista luokkaa kuin perusgrillimakkara, ja pienen liikkeen asiakaspalvelu sekä tuotteiden laatu tasokasta.
Toisinaan Suomessakin ostamme makkaroita, mutta harvemmin kuin Sveitsissä. Joulun jälkeen jääkaapista löytyi saksalaisia luomubratwursteja. Niistä ja hapankaalista mies kokkasi helposti maukkaan aterian. Kovin kuvauksellinen tämä annos ei ole, kun tällä kertaa rinnalla ei ole edes vihreää salaattia.
Tiesittekö muuten, että sveitsiläiset syövät vuodessa parikymmentä kiloa vähemmän lihaa kuin suomalaiset? Eli vaikka makkaraa on usein tarjolla, niin ei sitä jatkuvasti popsita.
Hunajakin kuuluu oleellisesti moneen keskieurooppalaiseen leipomukseen tai ateriaan. Mehiläispesiä oli helppo havaita esimerkiksi marja- ja hedelmätarhojen yhteydessä.
Ohje on napattu Hesarin sivuilta ja se on kolmelle hengelle.
- 300 g bratwursteja
- öljyä
- 1 iso porkkana suikaloituna
- 1 rs (400 g) hapankaalia
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl currya
- 1 tl suolaa
- 2 isoa tomaattia kuutioina
- tuoretta timjamia
Paloittele bratwurstit. Kuumenna tilkka öljyä pannulla
ja ruskista makkarapalat.
Ota makkarat pannulta ja lisää pannulle
porkkanasuikaleet. Paista niitä muutama minuutti välillä käännellen.
Lisää hapankaali, hunaja, curry ja suola. Sekoittele
ja kuumenna. Tarkista maku.
Lisää lopuksi ruskistetut bratwurstipalat,
tomaattikuutiot ja hienonnettua timjamia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti