perjantai 20. tammikuuta 2012

Hunajaa ja sitrushedelmiä talven piristeeksi

Päivän Maaseudun Tulevaisuuden ruokasivuilla oli Viikon vitamiinipommi -ruokavinkkinä appelsiini-raejuustosalaatti: kalvottomia appelsiineja, raejuustoa, pähkinärouhetta ja päälle hunajaa.

Itse olen tällä viikolla parina iltana syönyt yksinkertaisempaa sitrushedelmäversiota. Pidän verigreipeistä, mutta niiden kirpeys vaatii mielestäni hieman makeutta. Lisäksi verigreipin syöminen sellaisenaan, siis kokonaisena, on hiukan hankalaa.

Niinpä olen pilkkonut kuoritun verigreipin pieneen kulhoon ja pistänyt päälle riittävästi hunajaa. Yksinkertaista, piristävää ja maistuu minulle! Maaseudun Tulevaisuuden ohjeen innoittamana taidan ensi kerralla kokeilla lisätä myös rouhittuja pähkinöitä.

Muistathan, että kiteytyneen hunajan saa juoksevaksi entsyymejä tuhoamatta lämpimässä vesihauteessa.

Mikrossa hunajan käsittelyä ei suositella, sillä lämpötila helposti kohoaa liian korkeaksi ja hunajan arvokkaat aineisosat tuhoutuvat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti