maanantai 2. tammikuuta 2012

Herkullinen pannukakku maistuu vieraillekin



Vuoden ensimmäistä päivää juhlistin tekemällä hunajapannukakun ja kutsumalla ystäviä syömään pannaria. Kahden hengen taloudessa pellillinen pannaria on hiemän liikaa, mutta avuliaiden tovereiden ansiosta tämä herkku katosi nopeasti.

Olen pannukakkuohjeissa jämähtänyt tuttuun ja turvalliseen eli maailman paras pannukakku -nimellä kiertävään ohjeeseen. Aikoinaan olen sen napannut äidiltäni, mutta nykyisin ohjeen tietysti löytää myös netistä.

Herkullisuuden salaisuus lienee vaniljasokeri ja riittävä rasva (vähempikin varmaan riittäisi kelvolliseen pannariin). Hunajaa käytettäessä tietysti saa vielä lisämakua.

Tein pannukakusta laktoosittoman käyttämällä kauramaitoa ja laktoositonta margariinia

Maailman paras hunajapannukakku

4 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl hunajaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
8 dl maitoa
75-100 gr sulatettua margariinia

Sekoita kuivat aineet ja hunaja. Lisää kananmunat, maito ja margariini.
Taikina saa turvota puolisen tuntia, jos on aikaa.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 200-225 asteessa n. 30 minuuttia.

Tarjoile haluamasi lisukkeiden, kuten hillon tai jäätelön, kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti