Simo Vassisella hunajapurkki hupenee alle kuukaudessa. Flunssaa hoidellessa kulutus on vielä suurempaa. |
“Hunaja on minulle peruselintarvike. Käytän sitä ennen kaikkea teehen, jota juon monta kupillista päivässä. Ilman hunajaa tee maistuu oudolta.”
Vassinen ei vertaile eri
hunajalaatuja ja -makuja, vaan hän on tyytyväinen oikeastaan mihin tahansa
hunajaan.
“Hunaja on jotenkin lämmin
tuote, sokeri taas kylmä. Tosin ei hunajaa ja sokeria voi verrata, nehän ovat
niin erilaisia tuotteita.”
Hunaja on kiinni luonnossa
Vassisen mielestä hunajassa ja marjoissa on paljon samaa.
“Molemmat ovat kiinni
luonnossa. Niissä viehättää tietty ikiaikaisuus ja metsäläisyys.”
Teen lisäksi Vassinen sotkee
hunajaa esimerkiksi maustamattomaan jogurttiin.
“Tykkään siitä, kun hunaja ei sekoitu aivan tasaisesti soijamaitoon tai jogurttiin, vaan jää sellaisiksi pieniksi klimpeiksi ja sattumiksi.”
“Tykkään siitä, kun hunaja ei sekoitu aivan tasaisesti soijamaitoon tai jogurttiin, vaan jää sellaisiksi pieniksi klimpeiksi ja sattumiksi.”
Flunssan parannusjuomaa
Flunssaa parannellessaan
Vassinen nauttii sitruunalla, valkosipulilla ja runsaalla hunajalla varustettua
juomaa.
“Kipeänä tuntuu siltä, että kroppa haluaa hunajaa, ja sitä kuuntelen. Silloin yksi purkki menee alle viikossa. Mutta en sen suuremmin ole miettinyt hunajan terveysvaikutuksia.”
Normaalisti Vassisella kuluu purkki hunajaa kolmessa-neljässä viikossa. Vuosistasolla hän siis syö hunajaa kiloittain, kun keskivertosuomalaisen hunajakulutus jää reiluun puoleen kiloon.
“Kipeänä tuntuu siltä, että kroppa haluaa hunajaa, ja sitä kuuntelen. Silloin yksi purkki menee alle viikossa. Mutta en sen suuremmin ole miettinyt hunajan terveysvaikutuksia.”
Normaalisti Vassisella kuluu purkki hunajaa kolmessa-neljässä viikossa. Vuosistasolla hän siis syö hunajaa kiloittain, kun keskivertosuomalaisen hunajakulutus jää reiluun puoleen kiloon.
Ulkomailta on jäänyt mieleen
juhlavin hunajakokemus.
“Berliinissä hotelli
Adlonissa oli aamiaisbuffetin yhteyteen rakennettu pöytä, jossa oli varmaan
viisitoista eri hunajaa ja keskellä valtava kenno. Se oli hieno näky.”
- - -
Tunnetko sinä jonkun mehiläistuotteiden käyttäjän, joka mielestäsi ansaitsisi tulla esitellyksi blogissa? Vinkkaa minulle! mari.koistinen(at)hunaja.net
- - -
Tunnetko sinä jonkun mehiläistuotteiden käyttäjän, joka mielestäsi ansaitsisi tulla esitellyksi blogissa? Vinkkaa minulle! mari.koistinen(at)hunaja.net
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti