tiistai 3. huhtikuuta 2012

“Hunaja on tärkeimpiä peruselintarvikkeitani”

Simo Vassisella hunajapurkki hupenee alle kuukaudessa.
Flunssaa hoidellessa kulutus on vielä suurempaa.
Helsinkiläisen Simo Vassisen, 28, hunajasuhde on tiivis mutta hienostelematon.
“Hunaja on minulle peruselintarvike. Käytän sitä ennen kaikkea teehen, jota juon monta kupillista päivässä. Ilman hunajaa tee maistuu oudolta.”

Vassinen ei vertaile eri hunajalaatuja ja -makuja, vaan hän on tyytyväinen oikeastaan mihin tahansa hunajaan.
“Hunaja on jotenkin lämmin tuote, sokeri taas kylmä. Tosin ei hunajaa ja sokeria voi verrata, nehän ovat niin erilaisia tuotteita.”

Hunaja on kiinni luonnossa

Vassisen mielestä hunajassa ja marjoissa on paljon samaa.
“Molemmat ovat kiinni luonnossa. Niissä viehättää tietty ikiaikaisuus ja metsäläisyys.”

Teen lisäksi Vassinen sotkee hunajaa esimerkiksi maustamattomaan jogurttiin.
“Tykkään siitä, kun hunaja ei sekoitu aivan tasaisesti soijamaitoon tai jogurttiin, vaan jää sellaisiksi pieniksi klimpeiksi ja sattumiksi.”

Flunssan parannusjuomaa

Flunssaa parannellessaan Vassinen nauttii sitruunalla, valkosipulilla ja runsaalla hunajalla varustettua juomaa.
“Kipeänä tuntuu siltä, että kroppa haluaa hunajaa, ja sitä kuuntelen. Silloin yksi purkki menee alle viikossa. Mutta en sen suuremmin ole miettinyt hunajan terveysvaikutuksia.”
Normaalisti Vassisella kuluu purkki hunajaa kolmessa-neljässä viikossa. Vuosistasolla hän siis syö hunajaa kiloittain, kun keskivertosuomalaisen hunajakulutus jää reiluun puoleen kiloon.

Ulkomailta on jäänyt mieleen juhlavin hunajakokemus.
“Berliinissä hotelli Adlonissa oli aamiaisbuffetin yhteyteen rakennettu pöytä, jossa oli varmaan viisitoista eri hunajaa ja keskellä valtava kenno. Se oli hieno näky.”

- - -

Tunnetko sinä jonkun mehiläistuotteiden käyttäjän, joka mielestäsi ansaitsisi tulla esitellyksi blogissa? Vinkkaa minulle! mari.koistinen(at)hunaja.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti