tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kaupunkimehiläiskuhina kiihtyy: Akaassa blogi, Helsingissä kaupunkimehiläispäivä

Akaan kaupungin aktiivisesta toiminnasta mehiläistarhauksen suhteen olen kertonut jo aiemmin. Tänä kesänä kyseistä toimintaa voi seurata myös Makea kaupunki -blogin kautta.
"Tällä hetkellä Akaan alueelle on sijoiteltu 22 mehiläistarhaa, joista vastaa viisi tarhaajaa. Kussakin tarhassa on kymmenkunta pesää, ja mehiläisten toimintasäde on noin kilometrin tai kaksi. Karttaa apuna käyttäen mehiläisten lentoalueet on suunniteltu niin, että ne kattavat koko Akaan kaupungin alueen. Kaupunkimehiläishoito vaikuttaa oleellisesti alueen hedelmäpuiden ja marjojen sadon laatuun sekä määrään."

Kaupunkimehiläispäivä lauantaina 12. toukokuuta Helsingissä

Helsingissä on mahdollisuus lauantaina 12. toukokuuta tutustua kaupunkimehiläisiin, mehiläistuotteisiin, hunajantuotantoon ja Innocent-smoothieen Pauligin huvilalla klo 10 - 14.

Tervetuloa siis sinne kyselemään ja katselemaan lasipesän mehiläisiä: luvassa on pieniä yllätyksiä ja mahdollisuus askarrella mehiläisvahakynttilä vaikka äitienpäivälahjaksi.
Lasipesän avulla mehiläisiä pääsee katsomaan aivan läheltä, vaikka varsinaisten kummipesien lähiympäristö rauhoitetaan mehiläisten käyttöön.

Katso tarkemmat tapahtumatiedot Facebookista. Samana päivänä vietetään myös Siivouspäivä - koko kaupunki kirppikseksi -tapahtumaa (Facebookissa), joten Helsingissä riittää hulinaa.

Talvitappioista Yle Uusimaan uutisissa

Kaikissa mehiläispesissä ei valitettavasti talven jäljiltä ole kuhinaa. Eilisissä Yle Uusimaan uutisissa mehiläistarhaaja, Uudenmaan mehiläishoitajat ry:n puheenjohtaja Hannu Torkkel kertoi omista talvitappioistaan, joihin on syynä varroapunkki. Kyseinen pätkä on nyt katsottavissa Yle Areenalta, ja se alkaa kohdasta 7.02.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti