Tänä vuonna puuro on kuulemma trendikästä. Näin kertoi Markus Maulavirta Lilyn jutussa.
Mutta minulle puuro on ollut jo vuosia trendikästä joka aamu. Samalla se on ruokalaji, johon eniten käytän hunajaa.
Ohita kaurapuurokammo muilla hiutaleilla
Tiedän, että on ihmisiä, jotka ovat saaneet joskus kaurapuurokammon. Heitä kehottaisin testaamaan jotain muita hiutaleita kuin kauraa: ehkä speltistä tai ohrasta tulisi omaan makuun sopiva puuro. Toiset tykkäävät kauraleseistä, joillekin ruispuuro on parasta.
Erilaiset lisukkeet tuovat puuroon makua. Siksi myös niitä kannattaa kokeilla.
Lisää energiaa öljyllä, pähkinöillä ja hunajalla
Toisaalta on joukko heitä, joiden mielestä puuro ei täytä ja nälkä on liian pian aamiaisen jälkeen. Jos puuro tehdään veteen ja siihen ei lisätä mitään hiutaleiden lisäksi, niin ei siinä ole juuri energiaa. Nälkä alkaa varmasti kurnia nopeasti.
Minun puuroni tehdään kauramaitoon ja höystetään pähkinöillä tai manteleilla, marjoilla sekä öljyillä. Sekä tietysti hunajalla.
Toiset suosivat öljyn sijaan voisilmää, mutta itse käytän sitä vain harvoin.
Teen puuron haudutuskattilassa aamutoimien aikana, jolloin ei ole riskiä, että puuro hetkessä "könttiintyisi" tai kiehuisi yli.
Yksin asuessani tein puuron mikrossa. Silloin ei tule kovin paljon tiskiä ja puuro valmistuu nopeasti sekä ekotehokkaasti. Mutta ei se yhtä maistuvaa ole kuin hyvä, haudutettu puuro.
Kunhan kesä saapuu, niin lämmin puuro vaihtuu meillä usein tuorepuuroon. Mutta siitä lisää sitten aikanaan!
Marin herkkupuuro kahdelle
5 dl kauramaitoa
2,5 dl kaurahiutaleita (tai muita leseitä/hiutaleita oman maun mukaan)
n. 10 mantelia / pähkinää rouhittuna (saa olla vaikka veitsellä pienittyjä)
marjoja maun mukaan, esim. mustikoita ja mustaherukoita
2 rkl öljyä (itse käytän kylmäpuristettua rypsiöljyä ja pellavansiemenöljyä, jotka maultaankin mielestäni sopivat puuroon)
(1 tl suolaa)
2 tl hunajaa (voi lisätä vasta lautasella)
Tee puuro hiutalepakkauksen ohjeiden mukaan. Lisää loput aineet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti