torstai 24. toukokuuta 2012

Luonnon oma antibiootti on Anne Kyyhkysen luottotuote

Hunajaa maun vuoksi ja sairastelun ehkäisyyn, ulkoisesti ihonhoitajana. Siitepölyä puuron päälle, propolistippoja, kennovahaa purukumina ja huulipunakin mehiläisvahapohjaisena.
Kun Anne Kyyhkynen luettelee, miten paljon hän käyttää erilaisia mehiläistuotteita, niin on helppo uskoa, että kokemusta on vuosikymmeniä.

”Olen jo pitkään ollut kiinnostunut mehiläistuotteiden terveysvaikutuksista. Nuorempana minulla oli usein keuhkoputkentulehdusta, jota hoidettiin antibiooteilla. Nyt olen vuosikaudet tehnyt hunajasta, timjamista ja valkosipulista möyskän, jolla ehkäisen sairastumiset, enkä tarvitse lääkekuureja.”

Hunajalla ei ole haittavaikutuksia

Kyyhkysen mukaan hunaja on luonnon oma antibiootti.

Vesi vanhin voitehista, ja hunajaa siihen päälle”,
iloitsee Anne Kyyhkynen. Vesijuoksun jälkeen
Kyyhkynen hoitaa ihoaan saunahunajalla.
"
"Lääketeollisuuden antibiootit vievät koko elimistön sekaisin, eivätkä ne bakteereja tuhotessaan katso, onko kyseessä hyvä vai huono bakteeri. Hunajalla ei ole haittavaikutuksia, se vahvistaa immuunijärjestelmää eikä tuhoa hyviä bakteereja. Toki lääkärejä kannattaa kuunnella ja käyttää antibiootteja silloin, kun se on tarpeen”, Kyyhkynen sanoo.

”Kun lapset olivat pieniä, niin poika joskus kysyikin, eikö me koskaan saada oikeita lääkkeitä. Sen verran ahkerasti tein hunajapohjaisia valmisteita”, Kyyhkynen nauraa.

Jokapäiväisessä käytössä on hunajasta, vedestä, suolasta ja sitruunasta tehty juoma. Hunaja maustaa Kyyhkysen teen tai jogurtin sekä monet ruuat. Siitepölyä hän ripottelee puuron päälle.

Kennovahaa Kyyhkynen on pureskellut purukumin tapaan, ja flunssan kolkutellessa nauttinut sokeripalaan uutettuja propolistippoja.

Anne Kyyhkynen on sekä työkseen että omaksi ilokseen paljon vedessä. Hän nimittäin vetää Suomi vesijuoksee -projektia.
”Pulahdusten jälkeen mennään tietysti saunaan ja käytetään hunajaa iholla. Lisäksi hyödynnän hunajapohjaisia shampoita, saippuoita ja voiteita.”
Myös huulipuna on mehiläisvahapohjaista.
”Huulipunaa käyttävät naiset nauttivat kiloittain huulipunaa elämänsä aikana. Ennemmin otan annokseni mehiläisvahapohjalta. Puikkona kyseinen huulipuna on väriltään vihreä, mutta huulilla se muuttuu punaiseksi.”

”Hunajaa ei voi koskaan olla liikaa”

Kyyhkysellä kuluu vuoden aikana kiloittain perushunajaa. Sen lisäksi hän nauttii vielä eri tavoin maustettuja hunajia ja muita mehiläisvalmisteita. Hänen suureriensä hankintapaikkana toimii Huhtasrinteen hunaja.

”Hunajaa ei voi olla koskaan liikaa”, Kyyhkynen naurahtaa.
”Kun ajattelee, millaisen työn mehiläiset ja ihmiset tekevät ja kuinka paljon hunaja auttaa kehoa, niin eihän hunaja ole missään nimessä hintavaa. Lisäksi se vielä maistuu hyvälle.”

Anne Kyyhkysen hunajamöyskä mm. flunssan estoon

”Jos tuntuu, että on tulossa kipeäksi, niin tällä sekoituksella voi ehkäistä taudin puhkeamista. Ei tämä mitään herkkua enää muutaman päivän jälkeen ole, mutta itse en ole tarvinnut antibiootteja sen jälkeen, kun otin tavakseni yrteillä höystetyn hunajamöyskän nauttimisen.”
Möyskä syntyy, kun hunajaan puristetaan valkosipuli ja lisätään reilusti timjamia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti