keskiviikko 2. toukokuuta 2012

New Yorkin kaupunkimehiläiset televisiossa, seminaareja toukokuussa Helsingissä

Eilen katsoin Yle Areenalta Kiehtova maailma: Ihmisen planeetta -ohjelmasarjan jakson, jossa käsiteltiin eläinten ja ihmisten yhteiseloa kaupungissa. Ohjelman lopussa (noin kohdassa 40.50) vieraillaan myös New Yorkin kaupunkimehiläisten parissa. Siellä pesiä voi löytää mm. pilvenpiirtäjien katoilta. Ohjelma on katsottavissa tämän viikon ajan.

Vielä muutama vuosi sitten kaupunkimehiläisten pitäminen oli New Yorkissa kiellettyä. Nyt se on suosiotaan kasvattava harrastus. Ihmiset haluavat tiivistää luontosuhdettaan sekä tuottaa itselleen ruokaa.

Seminaareja kaupunkimehiläisistä

Helsingissä kaupunkimehiläisten keskellä tapahtuu nyt toukokuussa paljon.Goethe-Instituutti ja ympäristöjärjestö Dodo ry järjestävät nyt lauantaina 5. toukokuuta bzzzz! - Mehiläisiä kaupungissa -seminaarin. Dodolla on jo aiemmin ollut pesiä Helsingissä, ja nyt niitä on myös Dodon Kääntöpöydän nimellä tunnetulla kaupunkiviljelypalstalla.

Seuraavan viikon lauantaina eli 12. toukokuuta klo 10 - 14 on sitten se kaupunkimehiläispäivä Töölön takamailla eli Pauligin huvilalla, jota olen jo aiemmin täällä mainostanut. Sinne voi siis vapaamuotoisesti tulla tutustumaan kaupunkimehiläisiin koko perheen voimin. Samalla voi kyselemään hunajasta ja muista mehiläistuotteista. Luvasa on myös pieniä hunajaisia yllätyksiä.

Aalto-yliopiston Melliferopolis-projektin tiimoilta on 15. toukokuuta englanninkielinen seminaari. Melliferopoliksen puuhanaisiahan tapasin talvella. Mehiläishoidon lisäksi siellä on mukana myös kirjailija Johanna Sinisalo, jonka Enkelten verta -teoksesta kirjoitin viime vuoden puolella.

Eli nyt on Helsingissä helppoa saada tuntumaa kaupunkimehiläisiin, hieno homma!

Itse suuntaan huomenna torstaina ensimmäistä kertaa elämässäni pesien äärelle. Kyseisistä helsinkiläispesistä on siis juttua luvassa, samoin kuin tietysti noista muista tapahtumista, joihin yritän ehtiä mukaan edes osittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti