Koska omassa taloudessamme mies on hurahtanut joskus parsaan, niin parsaruuat ovat hänen vastuullaan. Viime vuonna Sveitsissä söimme parsaa paljon eri tavoin valmistettuna, sillä siellä oli luonnollisesti saatavilla tuoretta lähialuiden parsaa. Suomessa paikallinen parsa on hyvin harvojen herkku, joten kaupasta on valittava niitä kauempaa tulleita.
Eilen pyöräilimme Espoon puolella. Keräsimme samalla reissulla kevään ensimmäisen nokkossaaliin: olen tottunut lapsena poimimaan nokkosia ja syömään niitä eri ruuissa.
Helsingin Sanomien Kuukausiliitteestä oli sattunut silmiin ohje, joka yhdisti parsan ja nokkosen sekä korvasienet. Päätimme versioida siitä omanlaisemme.
Vihreä parsa keitettiin hunajalla ja suolalla maustetussa vedessä. Tosin täytyy tunnustaa, että yleensä syömme vihreän parsan paistettuna.
Ryöpätty nokkonen, sulatettu voi ja suolaripaus jauhettiin sauvasekoittimella massaksi. Totesimme, että tämä seos sopii myös ruisleivän päälle.
Vihreää, keitettyä parsaa nokkospyreen ja paistettujen portobellosienien kera. |
Keitetty parsa (kahdelle)
- 1 nippu parsaa
- 1 l vettä
- 1 rkl hunajaa
- 0,5 rkl suolaa
Nokkospyree
- 0,5 l tuoreita nokkosia
- 50 g voita
- 0,5 tl suolaa
Lisää parsasta ja parsankeittovinkit Kotimaisten kasvisten sivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti