Leena ja minä kahvilan auringossa.Työasunani feresi eli karjalainen kansanpuku. |
Tietysti tärkeää oli jutella ihmisten kanssa mehiläisistä ja hunajasta. Maailmalta kantautuneet mehiläiskatouutiset ovat selvästi jääneet monien mieliin. Siksi kerroin esimerkiksi siitä, miten yhdysvaltalainen, pölytyspalvelun myymiseen keskittyvä mehiläisbisnes poikkeaa suomalaisesta hunajantuotannosta.
Lisäksi selostin, miksi hunajat ovat rakenteeltaan ja maultaan erilaisia. Ja tietysti vastailin kysymyksiin laidasta laitaan.
Vaikka timjami kuulostaa yllättävältä mausteelta hunajakekseissä, niin on se ehdottomasti kokeilemisen väärti. Moni Ravintolapäivän maistelija yllättyi positiivisesti keksien makuyhdistelmästä.
Kahvilan tuotteet myytiin Mehiläishoitajain Liiton toimiston ikkunasta. |
Timjami-hunajakeksit (n. 30 kpl)
100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kuivattua timjamia*
110 g (n. ¾ dl) hunajaa
Vaahdota voi ja sokeri, lisää kaurahiutaleet. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja timjami. Lisää seos taikinaan. Lisää hunaja ja sekoita hyvin. Taikina jää murumaiseksi. Muovaa taikinasta käsin pieniä palloja ja paina litteäksi pellille leivinpaperin päälle. Keksit leviävät hieman paistaessa. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Sisäpihalle ilmestyi myös katutaidetta. |
Ohje hieman muokattu Rakkaudella Kiku -blogin ohjeesta.
Olipas hyvät keksit, pitihän niitä leipoa :).
VastaaPoistaMukavaa, että olit piipahtanut blogissani ja löytänyt jotakin mieleistä! :) Nämä keksit osaa todella yllättää! Ei heti tulis mieleen yhdistää hunajaa ja timjamia, mutta ne sopii ihan älyttömän hyvin yhteen!
VastaaPoista