Perhon leipiä ja mustikkakukkoa matkalla hunajaruokakuvauksiin. |
Kaltaiseni taviskuvaaja ei ole tietysti voinut muuta kuin ihailla, millaista jälkeä syntyy osaavissa käsissä ja kuinka huolella kuvat mietitään. Millaiset astiat ja koristeet, mikä paikka, millä taustalla, kuinka aseteltuna ja niin edelleen. Yksi kuva ei todellakaan ole vain pikainen räpsy lautasesta.
Ruokakuvien lisäksi Anna Autio on kuvannut kirjaan mehiläishoitoa ja -hoitajia.
Hunajakirjan reseptejä on saatu kirjaan ravintola Savoysta (aiemmin julkaisin blogissa Savoyn Kari Aihisen videohaastattelun) ja ravintolakoulu Perhosta. Lisäksi kirjassa on myös muita reseptejä.
Perhon puolelta reseptit suunnittelivat ja toteuttivat Maarit Aurasmaa ja Riikka Pulli. Oheisella videolla pääsee kurkistamaa ruokakuvauksen kulisseihin sekä näkemään hieman kuvien toteutustapaa. Aurasmaa vinkkaa videolla, että leipätaikinan pitkä kohotusaika jääkaapissa parantaa sekä leivän rakennetta että makua. Eli kannattaa siis lykätä taikina jääkaappiin vaikka pariksi yöksi, se vain paranee!
Osa kuvauksista toteutettiin minun asuintaoni takapihalla. Myös kuvaaja otti todellista tuntumaa lähiluontoon. |
Ruokakuvausten yksi hieno asia on tietysti syöminen. Tässä vaiheessa kuvataan hunajaista kosmetiikkaa Annalan puutarhalla. Minä syön kasvonaamiotarpeita eli jogurttia, hunajaa ja kaurahiutaleita. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti