Raakoja kananmunia sitruunamehussa liotettuna ja joukkoon konjakkia ja
hunajaa. Vuonna 1948 Mehiläistalous-lehdessä julkaistu, ravitsevana juomana
mainostettu seos ei kuulosta kovin herkulliselta.
Reseptin hämmentävin osuus on se, että kananmunia pidetään
sitruunamehussa, ja munien kuoren annetaan päivien aikana liueta mehuun.
Helsinki DistillingCompanya pyörittävä Kai Kilpinen kuitenkin innostui netissä jakamastani reseptistä.
Tässä sitruunamehussa lilluneet munat odottavat, että saavat joukkoonsa muut raaka-aineet. (Kuva: Kai Kilpinen) |
Kilpinen seurasi ohjetta muuten, mutta vaihtoi konjakin tislaamonsa omaan
tuotteeseen, omenaiseen Applejackiin. Mehiläistarhauksen kannalta se onkin oiva
valinta, sillä juomaan käytetyt omenat tulevat Salosta, ja siellä tietysti myös mehiläiset pörräävät pölytyshommissa.
”Maku munaisan raikas, ei vahvaa kaupallista potentiaalia”, kuvaili Kilpinen valmista tuotetta.
”Maku munaisan raikas, ei vahvaa kaupallista potentiaalia”, kuvaili Kilpinen valmista tuotetta.
Kiitän Kilpistä rohkeasta kokeilusta!
Kai Kilpinen edustamansa juoman ja minä edustamani hunajan kanssa. Itse en päätynyt maistamaan ravitsevaa munajuomaa, ja täytyy myöntää, että tämä hunajaresepti ei edes houkutellut testaamiseen. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti