maanantai 2. huhtikuuta 2012

Kaura-seesamkeksit korvaavat myslipatukoita

Minulla on yleensä työpaikalla muutama välipalatuote varastossa. Olen usein ostanut esimerkiksi seesam-hunajapatukoita. Samalla olen kuitenkin miettinyt, että näiden ulkomaalaisten tuotteiden sijaan voisin hyvin varmaan tehdä itse vastaavia.

Viikonloppuna päätin lopulta kokeilla. Löysin kaurakeksien nimellä olleen ohjeen Seppo Tähkiön kirjasta Hunajaa maun mukaan. Muokkasin sitä hieman, ja lopputuloksena oli kuin olikin myslipatukkamaiset, hunajalla makeutetut kaura-seesaminsiemenkeksit.

Keksien tekeminen on helppoa ja nopeaa. Aineet puuhaarukalla sekaisin, taikinasta lusikalla kokkareet pellille ja muotoilu ja lyhyt paisto (kannattaa vahtia uunia, etteivät keksit kärähdä). Annoksesta tulee yksi pellillinen, joten jos haluaa isomman erän esimerkiksi varastoon, niin ohje kannattaa tuplata.

Kovin makeita nämä keksit eivät ole. Jos siis tykkää makeammasta, niin hunajan määrää kannattaisi lisätä. Ensi kerralla taidan testata kuivatuista aprikooseista leikeltyjen pienten palasten lisäämistä tai jotain vastaavaa.

Keksit eivät sisällä maitotuotteita tai kananmunaa.

Kaura-seesamkeksit

2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja (osa voi olla graham- tai hiivaleipäjauhoja)
1 dl seesaminsiemeniä
0,7 dl manteli- tai pähkinärouhetta
0,5 dl öljyä
0,5 dl hunajaa
2 rkl kylmää vettä

Sekoita kaikki aineet keskenään. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita pellille ja painele ne litteiksi. Paista vaaleanruskeisksi 225 asteessa. Paistoaika vaihtelee (n. 10 min), joten ole tarkkana, etteivät keksit kärähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti