torstai 26. huhtikuuta 2012

Tofu-kasviswokki kookoskermalla ja korianterilla


Eilen oli tyypillinen arki-ilta ja ruoka sen mukaan: jotain helppoa ja varsin nopeaa. Silloin on kätevää tehdä nuudeleita ja wokkia.

Pidän korianterista, ja kun edellispäivänä olin ostanut tuoreen ruukkukorianterin, niin tietysti se piti käyttää. Kuivakaapissamme on yleensä varastossa kookoskermaa, joka sopii hyvin aasialaisvaikutteiseen kokkaukseen. Samoin currytahna kuuluu vakiovarusteisiin erityisesti tofua maustettaessa.

Vihanneslaatikostamme ei yllättäen löytynyt yhtään porkkanaa, mutta sen sijaan siellä köllötteli puolikas palsternakka. Se sopi yllättävän hyvin yhteen korianterin kanssa. Pieni kesäkurpitsa ja sipulit toivat oman kasvislisänsä.

Hapanimelyys sopii aasialaishenkeen. Imelyyttä saa tietysti hunajalla, jolloin ei tarvitse erityisempää maustekastiketta.

Vihannesten ja juuresten lisäksi wokkiin voi tietysti sekoittaa myös esimerkiksi erilaisia kaaleja tai sieniä. Samalla saa luovasti käyttää jo vaikka hieman nuhjaantuneita vihanneksia ja juureksia jääkaapista.

Tällä hetkellä puhutaan paljon ruokahävikin pienentämisestä (esim. Maa- ja kotitalousnaisten Älä ruoki hukkaa ja HSY:n Fiksu vähentää jätettä), ja ainakin meidän taloudessamme yksi tekijä on kiinnittää huomiota siihen, etteivät kasvikset piiloudu, unohdu ja pilaannu vihanneslaatikkoon.

Tofu-kasviswokki (2 - 3  annosta)

250 gr tofua
puolikas palsternakka
(porkkanaa)
2 pientä tai 1 iso sipuli
rypsiöljyä
1-2 tl punaista currytahnaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 rkl hunajaa
1 pieni purkki kookoskerma
soijakastiketta
puolikas puska tuoretta korianteria


Lisäksi
nuudeleita


-Laita nuudelit kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuumenna pannulla öljyä. Lisää silputut sipulit sekä kuutioiksi pilkottu tofu ja hauduta niitä hetki.
- Lisää currytahna ja sekoita. Lisää pieniksi paloiteltu palsternakka (ja porkkanat) ja anna kypsyä minuutin ajan.
- Sekoita mukaan paloiteltu kesäkurpitsa, hunaja, kookoskerma ja soijakastike. Jätä hautumaan hetkeksi, kunnes ruoka on kuumentunut ja vihannekset ovat sopivan kypsiä, mutta eivät kuitenkaan lötköjä.
- Sekoita nuudelit joukkoon ja lisää tuoretta, silputtua korianteria. Tarkista maku ja mausta lisää tarvittaessa esimerkiksi chilillä tai soijakastikkeella.
- Korianteria voi silputa koristeeksi annoksen päälle. Tarjoa halutessasi vihersalaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti