Mokkapalat oli viime vuonna yksi Suomen googlatuimmista resepteistä, joten tämä leivonnainen taitaa olla monien suosikki. Eikä ihme: oikein hyviä olivat näin hunajallakin maustettuna.
Hunajaiset mokkapalat
pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 1/2 dl kotimaista hunajaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
150 g sulaa voita (erota tästä 5 rkl kuorrutetta varten)
1/2 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
kuorrutus:
300 g tomusokeria
5 rkl sulatettua voita
kahvia
2-4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
koristeluun:
strösseleitä, nonparelleja tai suklaahippusia
Vatkaa pohjaa varten munat, sokeri, vaniljasokeri ja hunaja kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon vuorotellen jauhot, johon kaakaojauhe ja leivinjauhe on sekoitettu, sulatettu voi ja maito.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 210 asteisessa uunissa n. 9 minuuttia.
Valmista
kuorrute pohjan paistuessa: siivilöi kuppiin tomusokeri ja kaakaojauhe.
Lisää vaniljasokeri. Lisää rasva ja lopuksi kahvia sen verran, että
saat juoksevan seoksen.
Kiitokset Sarille reseptistä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti