maanantai 21. toukokuuta 2012

Tuorepuuro sopii kesän aamupalaksi

Kesäinen säätila hellii jo ainakin Helsingissä. Siksi kaurapuuroni on nyt vaihtunut tuorepuuroon. Vaikka osa ihmisistä nyrpistelee ajatukselle kylmästä puurosta, niin suosittelen edes kokeilemaan: tässähän on trendikkään smoothien tuntua, mutta ei tarvitse tehosekoittimella surrata aineksia.

Lisäksi tuorepuuron voi valmistaa jo edellisiltana jääkaappiin tekeytymään, ja pakastetut marjatkin ehtivät sulaa yön aikana. Aamulla ei siis tarvitse käyttää aikaa puuron tekemiseen. Samalla syntyy vähemmän tiskiä, koska puuro tehdään suoraan lautaselle. Eikä sähköenergiakaan kulu lainkaan.

Mikä tärkeintä, niin hunajalla maustettu marjainen tuorepuuro on oikeasti hyvää. Ulkonäkö ei ehkä ole houkuttelevin, mutta siihen tietysti vaikuttavat myös valitut marjat ja hedelmät.

Mustikkainen tuorepuuro kahdella

2 dl kaurahiutaleita tai hiutaleiden ja leseiden sekoitusta
3 dl (kaura)maitoa, piimää tai maustamatonta jogurttia
0,5 dl murskattuja pähkinöitä tai manteleita
1 - 2 rkl hunajaa
2 - 3 dl marjoja
halutessasi loraus öljyä (esim. kylmäpuristettu rypsiöljy)

Sekoita aineet (annokset voi tehdä omille lautasilleen). Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa tai vähintään 5 minuuttia.

Vaihtelua puuroon saat esimerkiksi seuraavasti:
- lisää joukkoon pellavansiemeniä tai muita vastaavia
- lisää ennen nauttimista joukkoon murskattua banaania
- käytä raparperi- ja mansikka-aikaan niistä tehtyä survosta
- vaihda marjat kuivattuihin tai tuoreisiin hedelmäpaloihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti