tiistai 24. heinäkuuta 2012

Jogurtti-hunajakakku

Tein tälläisen keksipohjaisen jogurtti-hunajakakun ystäväni syntymäpäiville viime perjantaina. (Vielä kerran onnea, Susanna!) Jogurtti-hunajakakun valmistuksessa ei kauaa nokka tuhissut,  mutta huomioi, että kakun pitää antaa jähmettyä yön yli. Maustamaton jogurtti tekee kakusta raikkaan, vaikka kyllä tämä makeannälän vei helposti mennessään. Itse suosin yleensäkin tälläisiä keksipohjaisia kakkuja täytekakkujen sijaan. Vastapoimitut mansikat olivat helppo ratkaisu kakun koristeluksi.

Jogurtti-hunajakakku

 

Pohja:
1 paketti kaurakeksejä (175 g)
50 g voita sulatettuna

Täyte:
4 dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl hunajaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
2 rkl kuumaa vettä

Koristeluun:
mansikoita
notkeaa hunajaa

Murskaa keksit tehosekoittimella ja sekoita niiden joukkoon voisula. Levitä seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin viilenemään.

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita tällä välin jogurtti ja hunaja keskenään. Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivatevesi ohuena nauhana jogurtti-hunajaseokseen voimakkaasti vatkaten. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi ja sekoita parissa erässä jogurttihunajaseokseen.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja nosta jääkaappiin. Anna kakun hyytyä yön yli. Koristele esim. viipaloiduilla mansikoilla ja lisää päälle juoksevaa hunajaa. Jos hunaja on jähmeää, voit lämmittää sitä ensin esim. vesihauteessa. Herkuttele!

Keksipohjan ja jogurttihunajatäytteen kruunaavat runsaat mansikat.

(Ohje on alunperin Helsingin sanomien Ruokatorstain sivuilta mennävuosilta. Kiitos vinkistä, Maija!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti