maanantai 10. joulukuuta 2012

Hunajaiset kanelimuffinit

Tulipa kokeiltua itsenäisyyspäivänä tällaisiä jouluisia muffinsseja. Ohjeen löysin Kinuskikissan blogista. Kanelinen maustevoi oli helppo tapa tuoda makua leivoksiin. Leivontatuokion jälkeen kotona leijailikin varsin jouluinen tuoksu! Hunaja ja sitruunamehu toi ohjeeseen lisäksi raikkautta ja keveyttä.

Maustevoi upotetaan taikinaan ennen paistoa.
Taikina:
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljajauhetta
1 dl sokeria
½ dl hunajaa
½ dl sitruunamehua
2 dl maustamatonta tai vaniljajogurttia
½ dl rypsiöljyä
2 munaa

Kanelinen maustevoi:
50 g voita
1 dl mantelijauhetta
2 rkl fariinisokeria
1 rkl kanelia

Päälle:
kanelia
valkosuklaata

Valmista ensin maustevoi, jotta se ehtii jähmettyä. Sulata voi kattilassa ja lisää siihen mantelijauhe, fariinisokeri ja kaneli. Anna jähmettyä, kunnes seoksesta voi ottaa nokareita.
 
Sekoita kaikki muffinssitaikinan kuiva-aineet kulhossa. Lisää loput aineet ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.

Täytä muffinsivuoat taikinalla ja paina teelusikallinen maustevoita jokaiseen vuokaan. Paista 20 min 200 asteessa. Kuorruta jäähtyneet muffinsit esim. sulatetulla valkosuklaalla. Voit myös ripotella pinnalle kanelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti