torstai 20. joulukuuta 2012

Glühwein lämmittää pakkasilla


Ennen joulua on luvattu todellisia paukkupakkasia, ja muutenkin kaiken tämän lumen keskellä on varsin talvinen tunnelma. Lämmikettä siis tarvitaan, joten tässäpä kylmiksi joulupäiviksi glühweinin ohje, jos perusglögistä on jo saatu tarpeekseen. Glühwein on Keski-Euroopassa suosittu kuuma ja maustettu punaviinijuoma, jota saa joulumarkkina-aikaan joka kojunnurkasta. Saksassa ja Hollannissa minäkin tähän herkkuun tutustuin. Suomessa Glühweiniin valitettavasti harvemmin törmää. Kuulin, että Alkon valikoimissa taitaa olla yhtä sorttia. Onneksi tätä on helppo tehdä itsekin! Hiukan glögiä hedelmäisempää.

Glühwein (6 annosta)

1 l punaviiniä
1 sitruuna
1 appelsiinin mehu
2 kanelitankoa
10 kokonaista neilikkaa
2 rkl hunajaa
1/4 tl kardemummaa

Viipaloi sitruuna. Kuumenna viini kattilassa.
Lisää sitruunaviipaleet, appelsiinimehu, hunaja ja kaikki mausteet viinin sekaan. Kuumenna muutama minuutti, älä kiehuta. Ota liedeltä ja anna vetäytyä kannen alla noin tunti.
Siivilöi mausteet ja hedelmät pois. Kuumenna uudelleen ja tarjoile! (Jos maku on liian vahva, voit lisätä vettä.)

Hyvän joulun toivotus

Nyt on aika rauhoittua jouluun ja kiittää kuluneesta vuodesta. Vuosi 2012 hujahtikin todella nopeasti. Suuri kiitos siitä myös teille, blogin lukijat - on ollut mahtavaa saada teiltä pitkin vuotta hunajavinkkejä ja kommentteja! Ensi vuonna taas jatketaan hunajaisissa merkeissä :)

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

 Ps. Jos vielä on paniikki, mitä pukinkonttiin lahjaksi, on ruokalahja aina hyvä idea. Ja hunaja sopii hyvin säilyvänä elintarvikkeena erinomaisesti lahjaksi. Herkkukori on nopeasti kasattu: sinne voi laittaa esim. hunajaa, hilloa, viinipullon, kuivattuja hedelmiä, säilöttyjä sieniä jne. Kerron tämän nimimerkillä "kokemusta on", koska itselläni on vielä lahjoja ostamatta. O-ou.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti