tiistai 8. tammikuuta 2013

Aloita vuosi kevyesti ruokaisalla kvinoasalaatilla

Uusi vuosi on taas täydessä vauhdissa. Moni on tehnyt niitä kuuluisia uuden vuoden lupauksia: urheilee, viettää tipatonta jne. Toiset ovat päättäneet joulun jälkeen myös syödä kevyesti ja terveellisesti. Tässä on  siis vuoden 2013 kunniaksi ruokaisan mutta kevyen, kvinoalla höystetyn salaatin ohje. Kokeilin itse kvinoaa nyt ensimmäisen kerran ja se toimi hyvin avokadon, fetan ja hunajakastikkeen kanssa yhteen. Kvinoa on Etelä-Amerikasta peräisin oleva, pinaatille ja punajuurelle sukua oleva yrtti, josta käytetään siemenet couscosin tai riisin tapaan/korvikkeena. Gluteenittomana se sopii myös keliaakikoille. 

Muistakaa pitää myös hunaja mielessänne, jos uusitte ruokavalioitanne kevyempään suuntaan. Hunajahan nimittäin sisältää energiaa vähemmän kuin sokeri, eli on kevyempi makeuttaja. Sokerissa energian määrä on 406 kcal/ 100 grammaa, hunajassa 330 kcal / 100 grammaa. Lisäksi on hyvä muistaa, että hunaja maistuu sokeria makeammalta eli sen annostelumäärä on pienempi.

Feta-avokadosalaatti kvinoalla ja hunajakastikkeella

1,5 dl kvinoaa
3 dl vettä
ripaus suolaa

pieni kesäkurpitsaa
rasiallinen kirsikkatomaatteja
fetajuustoa
2 avokadoa
1 pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
 mustapippuria
hunajaa

kastike:
½ dl oliiviöljyä
2 tl hunajaa
loraus sitruunamehua
mustapippuria
suolaa
(chiliä)

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.  Anna jäähtyä.
Paloittele tomaatit, avokadot, feta ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä. Ripota sipulin päälle mustapippuria, ripaus suolaa ja hiukan hunajaa ja sekoita pannulla hetken verran. Sekoita kastikkeen aineet keskenään
Sekoita salaattiaineet, sipuli ja kvinoa ja lisää sekaan kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti