torstai 14. huhtikuuta 2016

Mehiläiset kiinnostavat myös Hollywoodissa
Huoli pölyttäjistä ja mehiläisten katoamisesta on herättänyt myös monet vaikutusvaltaiset maailman tähdet. Keltainen lehdistö onkin julkaissut aktiivisesti mehiläisaiheisia uutisia, kun eri alojen julkkikset ovat kertoneet kokeilleensa mehiläishoitoa tai jopa hankkineensa omia pesiä. Suomessahan tiedetään mm. Miljoonasateen Heikki Salon hoitavan mehiläisiä.


Maailman suosituimpiin näyttelijöihin lukeutuva Leonardo DiCaprio oli alkuvuodesta jatkuvasti parrasvaloissa oscar-ehdokkuutensa myötä. Paitsi että DiCaprio ilahtui voitostaan, myös mehiläistarhaajat ympäri maailmaa ilahtuivat, kun tuli ilmi, että DiCaprio on hoitanut mehiläisiä - medialähteiden mukaan vieläpä aivan Oscar-gaalan alla. Omia pesiä näyttelijällä ei ole, mutta tietojen mukaan hän on auttanut äitinsä miesystävää mehiläishoidossa. Lehdistö kertoo, että mehiläishoito vähensi näyttelijän stressiä oscar-paineiden alla. Kyllä vain, mehiläishoito voi olla hyvin terapeuttista. Lehtikuvissa ympäristöasioiden puolestapuhujana tunnettu DiCaprio ainakin näyttää varsin iloiselta mehiläiset seuranaan.

Kuvat Leosta mehiläispuvussa levisivät lehdistössä. mirror.com

Myös näyttelijä Morgan Freeman on ryhtynyt mehiläistensuojelijaksi. Hän on muokannut maatilaansa Missisippissä pölyttäjille suotuisaksi ja hankkinut sinne 26 mehiläispesää. Freeman on palkannut mehiläistarhaajan hoitamaan mehiläisiä, eli ei, hän ei itse hoida mehiläisiä. Ehkäpä hänen tilaltaan löytyisi kesätyöpaikka myös suomalaisille mehiläistarhaajille ;)

Mehiläispesä on oiva lahja niistä kiinnostuneille. En tiedä, mitä Scarlett Johansson lahjasta ajatteli, mutta hänen tiedetään saaneen mehiläispesä häälahjaksi näyttelijäkollegaltaan Samuel L. Jacksonilta. Guardian on listannut tämän ja muita kuuluisia henkilöitä joilla tiedetään olleen mehiläisiä.
  
Mehiläiset ovat myös aihe, joiden puolesta on helppo ottaa kantaa. Muusikoista muun muassa Moby on puhunut voimakkaasti pölyttäjien puolesta. Hän on ollut mukana kampanjavideolla puhumassa pölyttäjien suojelemisesta ja julkaisee usein sosiaalisessa mediassa kannanottoja pölyttäjien ja eläinten hyvinvoinnin puolesta.

Myös mehiläistuotteet ovat julkkiksille tuttuja. Tuoreimpana uutinen siitä, että Gwyneth Paltrow käyttää apiterapiaa pitääkseen ihonsa nuorena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti