Ennen joulun viimeistä kauppareissua ja pyhiä jaan teille
muutaman vihkoseen painetun suosikkireseptini, joita itse aion valmistaa:
pakkasjuoman ja hunajajuurekset.
Laitan mukaan ohjeen myös jälkiruokaan, suklaavanukkaaseen, jota
ajattelin joulunaikaan kokeilla. Suklaavanukkaan ohje on uudehkosta
Kaiketon-keittokirjasta, ja se osui silmiini, kun etsin maidotonta, suklaista
jälkiruokaa. Tämä kaiketon herkku ei kuitenkaan ollut ilokseni hunajaton.
Herkullista joulua!
Pakkasjuoma
![]() |
Kuva: Anna Autio |
1
dl punaviiniä
0,5
dl vahvaa mustaherukkamehua
2 rkl hunajaa
1,5 dl kuumaa vettä
Sekoita aineet keskenään ja tarjoa kuumana
manteleiden ja rusinoiden kera. Halutessasi voit lisätä juomaan jouluisia
mausteita.
Hunajajuurekset uunissa
![]() |
Kuva: Anna Autio |
Kasviksia, kuten porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa,
fenkolia ja sipulia
hunajaa
öljyä
suolaa, mustaapippuria, yrttejä
Kuori kasvikset ja paloittele reiluiksi paloiksi. Laita
palat voideltuun uunivuokaan, mausta suolalla, mustapippurilla ja vaikkapa
rosmariinilla tai timjamilla. Lorauta päälle öljyä ja runsaasti hunajaa.
Hauduta kypsäksi noin 180-asteisessa uunissa. Valele paiston aikana
tarvittaessa öljyllä.
Myös joulun kasvislaatikot voi maustaa ruokalusikallisella
hunajaa. Hunaja antaa laatikoille myös kauniin paistovärin.
Suklaavanukas (ohje kahdelle)
2 avokadoa
puolikas banaani
100 g maidotonta, sulatettua
suklaata
½ dl juoksevaa hunajaa
hieman vaniljajauhetta
Kuori avokadot ja poista kivet.
Pilko avokadot ja kuorittu banaani. Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimella
tai tehosekoittimella tasaiseksi. Jäähdytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti