Poronkäristys perunamuusin kanssa on tietysti perinteinen ja herkullinen ruoka, mutta poro sopii moneen muuhunkin. Poronlihassahan on mieto riistanmaku, johon sopii makeus. Usein poron kanssa onkin tarjolla erilaisia marjahillokkeita tai makeita juureksia.
Hunajaa porolautaselle
Poronlihan menekinedistäjä, keittiömestari Martti Kotakorva kertoo, että hunaja sopii erinomaisesti makeuttamaan poron kera tarjottavat marjahyytelöt ja vihannekset. Hän myös toteaa, että hunajaa voi käyttää halutessaan vaikka sellaisenaan lisukkeeksi porolautaselle makeutta tuomaan.
Kannattaa käydä katsomassa pororuokavinkkejä sivulta http://www.pororeseptit.fi/.
Tässä kuitenkin ensihätään karpalokastikkeen ohjee, tietysti hunajalla makeutettuna. Alla olevista linkeistä löytyvät myös poronfileen ja juuresten ohjeet. Tämä herkullinen kokonaisuus sopii erinomaisesti vaikkapa isäinpäivän ateriaksi ensi sunnuntaina.
Hunajainen karpalokastike porofileen lisukkeeksi
1 sipuli 1 dl karpaloita |
1 rkl voita
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
1 rkl hunajaa
1 tl riistafondia
mustapippuria ja suolaa
Kuori ja
hienonna sipuli ja kuullota voissa kattilassa. Lisää punaviini, vesi, karpalot,
hunaja, riistafondi ja mustapippuri sekä suola. Keitä, kunnes nesteestä on haihtunut noin
kolmasosa. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Lisää
tarvittaessa vielä suolaa ja hunajaa.
Tarjoile karpalokastike porofileen kanssa. Poron ja kastikkeen kanssa sopii hyvin lisukkeeksi hunajaiset uunijuurekset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti