Lisukkeeksi sopii keitettyjen perunoiden lisäksi kaali-puolukkaraaste. Mielestäni se on todella raikas, kotimaisista aineksista valmistuva salaatti, kun raastaa kaalin hienoksi ja laittaa mukaan hunajaa sekä lorauksen rypsiöljyä.
Eihän tämä mikään kaunein ruoka-annos ole, mutta maku on tietysti tärkein. |
3 hengelle
- 0,5 kg silakkafileitä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- (ruohosipulia tai rakuunaa)
- 1 tlk (200 ml) kookoskermaa
- 1 omena raastettuna
- 0,5 - 1 rkl currya
- 1 tl suolaa
- 0,5 rkl hunajaa
- (pinnalle ruohosipulia hienonnettuna)
Kääri fileet rulliksi. Lado ne uunivuokaan. Sekoita kookokerma ja loput ainekset keskenään. Kaada seos fileille.
Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Alkuperäinen resepti ET-lehden nettisivuilta.
Kaali-puolukkaraaste (kahdelle)
0,5 dl puolukkasurvosta
0,5 litraa kaalisuikaleita
0,5 rkl hunajaa
tilkka kylmäpuristettua rypsiöljyä
Raasta kaali hienoksi. Sekoita joukkoon puolukkasurvos, pehmeä hunaja ja rypsiöljy. Paina raaste tiiviiksi ja anna mehustua ja makuuntua jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti