Helteiden jatkuessa ei suuresti innosta seistä keittiössä kuuman hellan ääressä. Onneksi kesällä voi tehdä salaatteja erinomaisista raaka-aineista.
Eilen kokosin lautasille vuohenjuustolla, mansikoilla, suolapähkinöillä ja tietysti uuden sadon hunajaripauksella täydennetyt salaattiannokset.
Koska teen salaatit usein sen pohjalta, mitä kotona sattuu olemaan, niin tälläkään kertaa reseptissä ei ole tarkkoja mittoja. Mutta todella hyvin nämä raaka-aineet toimivat yhdessä: tuoretta, maistuvaa, ripaus suolaisuutta ja hieman makeutta.
Vuohenjuusto-mansikkasalaatti kahdelle
- vihreää salaattia
- n. 150 gr hyvää vuohdenjuustoa
- puolikas tai kokonaiden avokado
- noin kymmenen mansikkaa lohkottuina
- puolikas avomaankurkku kuorittuna
- kourallinen suolapähkinöitä
- hieman kennohunajaa ja/tai juoksevaa hunajaa (0,5 - 1 tl)
- ripaus balsamicoa
Revi salaatti suoraan lautasille tai tarjoiluastiaan. Paloittele päälle juusto, avokado, mansikat ja kurkku sekä lisää suolapähkinät. Valuta päälle pieni tilkka juoksevaa hunajaa hyvin ohuena nauhana tai rouhi pieniä palasia kennohunajaa. Lisää kevyt ripaus balsamicoa. Myös muutama basilikanlehti sopii hyvin joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti