Hunaja sopii erinomaisesti säilykkeiden makeuttamiseen. Nyt on avomaankurkkujen säilömisen vuoro. Tässä tekemäni syksyn ensimmäinen suolainen säilöntä: valkosipuliset hunajakurkut. Helppoa ja hyvää! Kaivahan siis purkit kaapista ja käy toimiin.
Avomaankurkku sopii säilöntään ja pikkelseiksi. |
Valkosipuliset hunajakurkut
1 kg avomaankurkkuja
5 valkosipulin kynttä
kevätsipulia maun mukaan
kevätsipulia maun mukaan
kruunutilliä
Liemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
5 dl vettä
1 dl hunajaa
3 tl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
2 tl rouhittua 5-pippuria
Viipaloi kurkut, kevätsipuli ja kuori
valkosipulinkynnet. Lado kurkkuviipaleet,
sipuli, valkosipulinkynnet sekä
tilli kerroksittain lasipurkkiin.
Kiehauta liemen aineet ja
kaada kuuma liemi kurkkujen päälle siten, että kurkut peittyvät kokonaan. Sulje kansi tiiviisti ja säilytä kylmässä. Herkku on valmista nautittavaksi muutaman päivän
kuluttua esimerkiksi voileivän päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti