keskiviikko 15. elokuuta 2012

Valkosipuliset hunajakurkut

Hunaja sopii erinomaisesti säilykkeiden makeuttamiseen. Nyt on avomaankurkkujen säilömisen vuoro. Tässä tekemäni syksyn ensimmäinen suolainen säilöntä: valkosipuliset hunajakurkut. Helppoa ja hyvää! Kaivahan siis purkit kaapista ja käy toimiin.  

Avomaankurkku sopii säilöntään ja pikkelseiksi.

Valkosipuliset hunajakurkut

1 kg avomaankurkkuja
5 valkosipulin kynttä 
kevätsipulia maun mukaan
kruunutilliä

Liemi:
2 dl väkiviinaetikkaa
5 dl vettä
1 dl hunajaa
3 tl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
2 tl rouhittua 5-pippuria

Viipaloi kurkut, kevätsipuli ja kuori valkosipulinkynnet. Lado kurkkuviipaleet,
sipuli, valkosipulinkynnet sekä tilli kerroksittain lasipurkkiin.

Kiehauta liemen aineet ja kaada kuuma liemi kurkkujen päälle siten, että kurkut peittyvät kokonaan. Sulje kansi tiiviisti ja säilytä kylmässä. Herkku on valmista nautittavaksi muutaman päivän kuluttua esimerkiksi voileivän päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti