keskiviikko 29. elokuuta 2012

Uunipunajuuret vuohenjuuston kera

Bongasin Liemessä -ruokablogista herkullisen ohjeen uunipunajuurille. Punajuuri on liian harvoin käytetty herkku, joka sopii hyvin lisukkeeksi moneen ateriaan. Se on hyvä ja halpa syysruoka. Joulunahan punajuuren käyttö lisääntyy ja onhan se suosittu etenkin säilykkeissä.

Usein vastaavissa juuresruuissa on raaka-aineena hunaja: se syventää juuresten makua ja tuo mehukkuutta ruokaan. Vuohenjuusto, tuoretimjami ja rucola kruunaavat maun.



Uunipunajuuret vuohenjuuston kera (neljälle)

4 isoa punajuurta
100 g vuohenjuustoa
nippu tuoretta timjamia (kuivattukin käy)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
suolaa

pippuria 

rucolaa

 

Kuori ja lohko punajuuret. Sekoita vuokaan punajuuret, hunaja, oliiviöljy, timjami, voinokareet sekä mausteet. Paista 200 asteessa 40 minuuttia. Sekoita välissä varmistaaksesi tasainen paisto. Paloittele vuohenjuusto joukkoon, korista rucolalla ja herkuttele!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti