Kesäinen mökkiviikonloppu on takana. Kokeilimme hyvin ei-perinteistä
mökkiläisen herkkua: kennohunajaa vuohenjuuston kera. Sain tuoretta kennohunajaa ja päätin testata alkupaloiksi tätä herkkua - aikamoinen yhdistelmä. Oli se vain hyvää, suosittelen kokeilemaan kennohunajaa ruuanlaitossa. Sopisi nimittäin varmasti moneen muuhunkin.
Tämän reseptivinkin sain kokki Markus Maulavirralta: hän oli
tammikuussa luennoimassa Mehiläishoitajien Talvipäivillä ja kertoi, että voissa
paistettu kennohunaja vuohenjuustolla olisi varmasti herkkua. Vielä silloin hän
ei ollut tuota herkkua kokeillut, mutta täytyypä sanoa, että toimii!
Kiitos Markus vinkistä!
Vuohenjuusto ja hunaja ovat herkullinen suolaisen ja makean
yhdistelmä, ja koeyleisö antoi kovasti kehuja. Kokeilin reseptiä
ensimmäisen kerran ja suosittelenkin kerrasta oppineena, ettei laita liian suurta palaa
kennohunajaa/annos, jottei ruuasta tule liian makeaa. Nyt meinasi käydä nimittäin niin. Hiukan suurempi pala
vuohenjuustoa kuin hunajakennoa ja ah, herkku on valmis.
Kennohunajaa ei ole joka paikassa myynnissä, mutta kannattaa
kysellä kaupoista ja suoraan mehiläistarhaajilta. Kennohunajan on hunajaa, jota
ei ole lingottu pois vahakennostaan. Kennon voi
syödä ja käyttää sellaisenaan. Ainakaan kennohunajaan tottumattomat koemaistajani eivät edes huomanneet koko vahaa, vaan söivät lautaset pikapikaa tyhjiksi. Jos vahaa
ei halua syödä, sen voi toki jättää syömättä, kuin purkan ikään.
Kennohunajaa vuohenjuuston kera
kennohunajaa
vuohenjuustoa
timjamia
voita
Leikkaa kennohunaja pieniksi paloiksi. Viipaloi vuohenjuusto. Paista palat
pannulla pikaisesti runsaassa voissa. Älä paista liian kauaa, koska kennot sulavat
nopeasti. Vain nopea paisto maun saamiseksi ja kennojen pehmittämiseksi. Käytä myös juustot nopeasti pannulla,
mutta varo, etteivät ne sula liian löysiksi.
Asettele
kennohunajapalat lautaselle ja vuohenjuustot niiden päälle. Vuohenjuuston
päälle voi laittaa tuoreita timjamin oksia. Tarjoile esimerkiksi alkupalana.
Pehmeä vuohenjuusto ja hunaja sulavat suussa. |
Jos teillä on hyviä kennohunajareseptejä/ideoita, laittakaa viestiä blogiin tai sähköpostitse osoitteeseen tuula.lehtonen@hunaja.net.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti