maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kennohunajaa ja vuohenjuustoa
Kesäinen mökkiviikonloppu on takana. Kokeilimme hyvin ei-perinteistä mökkiläisen herkkua: kennohunajaa vuohenjuuston kera. Sain tuoretta kennohunajaa ja päätin testata alkupaloiksi tätä herkkua - aikamoinen yhdistelmä. Oli se vain hyvää, suosittelen kokeilemaan kennohunajaa ruuanlaitossa. Sopisi nimittäin varmasti moneen muuhunkin. 

Tämän reseptivinkin sain kokki Markus Maulavirralta: hän oli tammikuussa luennoimassa Mehiläishoitajien Talvipäivillä ja kertoi, että voissa paistettu kennohunaja vuohenjuustolla olisi varmasti herkkua. Vielä silloin hän ei ollut tuota herkkua kokeillut, mutta täytyypä sanoa, että toimii! Kiitos Markus vinkistä!

Vuohenjuusto ja hunaja ovat herkullinen suolaisen ja makean yhdistelmä, ja koeyleisö antoi kovasti kehuja. Kokeilin reseptiä ensimmäisen kerran ja suosittelenkin kerrasta oppineena, ettei laita liian suurta palaa kennohunajaa/annos, jottei ruuasta tule liian makeaa. Nyt meinasi käydä nimittäin niin. Hiukan suurempi pala vuohenjuustoa kuin hunajakennoa ja ah, herkku on valmis.

Kennohunajaa ei ole joka paikassa myynnissä, mutta kannattaa kysellä kaupoista ja suoraan mehiläistarhaajilta. Kennohunajan on hunajaa, jota ei ole lingottu pois vahakennostaan. Kennon voi syödä ja käyttää sellaisenaan. Ainakaan kennohunajaan tottumattomat koemaistajani eivät edes huomanneet koko vahaa, vaan söivät lautaset pikapikaa tyhjiksi. Jos vahaa ei halua syödä, sen voi toki jättää syömättä, kuin purkan ikään.

Kennohunajaa vuohenjuuston kera

kennohunajaa
vuohenjuustoa
timjamia
voita

Leikkaa kennohunaja pieniksi paloiksi. Viipaloi vuohenjuusto. Paista palat pannulla pikaisesti runsaassa voissa. Älä paista liian kauaa, koska kennot sulavat nopeasti. Vain nopea paisto maun saamiseksi ja kennojen pehmittämiseksi. Käytä myös juustot nopeasti pannulla, mutta varo, etteivät ne sula liian löysiksi.

Asettele kennohunajapalat lautaselle ja vuohenjuustot niiden päälle. Vuohenjuuston päälle voi laittaa tuoreita timjamin oksia. Tarjoile esimerkiksi alkupalana.

Pehmeä vuohenjuusto ja hunaja sulavat suussa.
Jos teillä on hyviä kennohunajareseptejä/ideoita, laittakaa viestiä blogiin tai sähköpostitse osoitteeseen tuula.lehtonen@hunaja.net.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti