Perhon parvekkeella, opettajainhuoneen kohdalla, oli kesällä ensimmäistä kertaa kaksi mehiläispesää. Jarmo Åken mukaan mehiläiset sopivat hyvin ravintolakoulun kestävän kehityksen toimintoihin. |
Hautamaalla kasvilajien kirjo on tietysti hyvin erilainen kuin monessa muussa paikassa, ja mehiläisethän voivat pörrätä myös esimerkiksi hautaseppeleissä.
Pelkkiin hautausmaan antimiin Perhon mehiläisten ei kuitenkaan tarvinnut tyytyä, sillä Mechelininkadun lähistöllä on myös mm. runsaasti lehmuksia.
Mehiläisistä innostunut ja Perhon kahden pesän hoidossa kesän ajan mukana ollut lehtori Jarmo Åke kertoo, että lehmus maistuu hunajassa.
"Mieleen tulevat toffee ja karamellisuus", Åke kuvailee.
Noin 70 kilon hunajasato käytetään Perhon keittiössä erityisesti jälkiruuissa. Sitä myös myydään pienissä purkeissa viiden euron hintaan. Lisäksi panimon puolella ideoidaan hunajaolutta.
Perhon mehiläisistä on lisää tietoa ja kuvia koulun nettisivulla ja Facebookissa.
Koulun henkilökunta ja oppilaat tiedustelivat jo ennen hunajan linkousta, saako hunajaa ostaa. Osa sadosta pakattiin lasipurkkeihin myyntiä varten. (Kuva: Ravintolakoulu Perho) |
Ravintolakoulun ja pari muun oppilaitoksen yhteisen KEHYS- sidosryhmälehden syksyn numerossa julkaistiin myös hunajalla makeutettuja reseptejä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti